Tegenlicht Meet up
19 nov
19:30
21:30

VPRO Tegenlicht Meet-Up

DE BOER VAN DE TOEKOMST (Online Meet-Up)

agenda overzicht

DE BOER VAN DE TOEKOMST

Donderdag 19 november, 19.30 uur (online)

-Over technologie, ecologie en nieuwe perspectieven.-
In de Tegenlicht-aflevering “De boer van de toekomst” zagen we verschillende pioniers op het gebied van voedselinnovatie. Tijdens de Meet Up praten we samen met interessante gasten over de verschillende wegen naar duurzame landbouw. Technologische innovatie is één van die wegen, maar zeker niet de enige. Zo wordt bij de zogenaamde regeneratieve landbouw juist geboerd op een manier die meer aansluit bij de werking van de natuur zelf. In de Meet Up leggen we deze verschillende werkwijzen naast elkaar. Daarnaast stellen we ons de vraag: hoe vertalen we al die mooie idealen en vernuftige uitvindingen naar een concrete werkelijkheid? Welk beleid moet er gevoerd worden om een duurzamere landbouw te kunnen verwezenlijken?
Vanuit verschillende invalshoeken gaan we in gesprek met experts, afgewisseld met relevante fragmenten uit de uitzending. Deze keer met een flink aantal inspirerende gasten:
- Wijnand Sukkel, onderzoeker duurzame landbouw bij de Wageningen University & Research (WUR) en prominent aanwezig in de uitzending. Wijnand houdt zich ook bezig met technologische ontwikkelingen.
- Peter Drenth, CDA-gedeputeerde in de provincie Gelderland op het gebied van landbouw, natuur en vitaal platteland (IPO).
- Liesbeth Luijendijk, directeur van OnePlanet Research Center en verbonden aan de WUR.
- Marcel Zevenbergen, programma-manager bij One Planet en verbonden aan Imec; een Europees onderzoekscentrum op het gebied van nanotechnologie en datagestuurde voeding.
- Anne van Leeuwen, eigenaar van een regeneratieve boerderij in Grootstal, te Nijmegen.

Voorlopig zijn onze meet ups alleen ONLINE! 
Deze zijn te volgen via ons YouTube-kanaal. Die vind je op onze site. Zie de link hieronder.
De livestream zal hier vanaf 19:30 uur te zien zijn. Wanhoop niet als het een paar minuten later is, soms duurt het even voordat we een werkende stream hebben opgezet.

DEEL